Anjalankoski

Nykyisin osana Kouvolaa olevan entisen Anjalankosken kaupungin alueelta löytyy monta omaperäistä taajamaa ja kylää. Myllykosken kupeessa kehittyvät Keltakangas ja Ummeljoki, kyljekkäin ovat Inkeroinen ja Anjala sekä erillään elävät Sippola ja Kaipiainen ovat kukin pala seudulle ominaista teollisuus- ja maatalousyhteiskuntaa.

Myllykoski on kokenut Voikkaan lailla kolauksen paperiteollisuuden alasajon seurauksena, vain vesivoimalaitos jauhaa tehdasalueella uusiutuvaa energiaa. Uusi nousu tehtaalle on kehitteillä biotalouden ympärille. Myllykoskelaiset ovat sopeutuneet nykyiseen elämänvaiheeseen ja pitävät asuinalueensa ja palvelunsa yllä. Myös perinteikäs MyPa pitää punavalkoiset näkyvästi jalkapallokartalla.

Stora Enson Inkeroisten kartonkitehdas ja Anjalan paperitehdas vaalivat Kymijoen rannalla seudun teollista perinnettä. Sitä tekee osaltaan myös Anjalan kartanon alueella toimiva Ankkapurhan kulttuuripuisto, joka tarjoaa elämyksiä, aktiviteetteja ja luonnonrauhaa eri-ikäisille. Läheinen Alvar Aallon suunnittelema asuinalue on oma kiehtova kokonaisuutensa.

Myllykoski ja Inkeroinen yllättävät asukkaan toimivilla palveluillaan, joita Anjala täydentää sopivasti. Jää- ja uimahalli ovat liikunnanharrastajien mieleen, kulttuurinnälkäisiä palvelevat harrastajateatteri, kirjakauppa ja kustantamo tapahtumineen sekä kirjastot.

Tee asuntohakemus

Kiinnostuitko? Täytä asuntohakemus ja hae uutta asuntoa Anjalankoskelta!

Tee asuntohakemus