Koria

Kymijoen kupeessa kasvanut Koria on tunnettu varuskunnastaan. Pioneerit jättivät tienoon jo 30 vuotta sitten, mutta henki elää yhä vahvana seudulla. Sitä vaalii nykyään Pioneeripuistoksi ristitty asuinalue, jonka uusinta tuotantoa edustavat vuoden 2019 asuntomessutalot. Alueella on myös suosittuja ulkoilureittejä historiallisessa ympäristössä ja joen rantamiljöössä lemmenpolulla.

Korian tiivis keskusta junaradan vieressä tarjoaa asukkaalle hyvät peruspalvelut. Toimivat kävely- ja pyöräilyreitit tukevat kestävää liikkumista. Linja-autolla, junalla ja omalla autolla pääsee sujuvasti Kouvolan keskustaan sekä muille läheisille valtateille. Kymijoen ylitys ja kuuluisalla Korian suoralla ajaminen on aina oma pieni elämyksensä.

Perinteiset Kallioniemen tanssit, Kymijoki Beer Festival ja Koria Roll ovat tapahtumia, jotka ovat syöpyneet monien mieleen ja ovat yhä voimissaan. Ulkoilijalle ja kuntoilijalle on tarjolla urheilukeskus, josta löytyy kuntorata, jääkiekkokaukalo, tenniskentät ja urheilukenttä monipuoliseen liikuntaan. Monitoimitalo on sisäliikunnan vilkas keskus ja Korian Ponsi tunnettu urheiluseura. Kouvolan laajat pyöräilyreitit ovat nekin kaikki ulottuvilla. Kymijoesta voi nauttia sen rantakalliolla kalastellen tai veneessä maisemia ihaillen.

Tee asuntohakemus

Kiinnostuitko? Täytä asuntohakemus ja hae uutta kotia Korialta!

Tee asuntohakemus