Valkeala

Itäisen Kouvolan alue Valkeala on tuttu varuskunnistaan. Karjalan Prikaati Vekaranjärvellä on yksi Suomen suurimpia joukko-osastoja. Utin taivaalla liitelevät laskuvarjojääkärit ja helikopterit ovat ison kiinnostuksen kohde. Molemmat yksiköt ovat näkyvä ja leimaa antava osa seutuaan.

Varsinainen Valkealan taajama on kehittyvä asumis- ja palvelukeskus. Valkealatalon ympärillä oleva liikuntakokonaisuus vetää palloilijoita, hiihtäjiä, yleisurheilijoita, jääkiekkoilijoita, frisbeegolfareita sekä luonnossa liikkumisesta tykkääviä asukkaita puoleensa.

Valkealan alueen vahvuus on sen moninaisuudessa ja luonnon läheisyydessä. Sinänsä pitkiltä tuntuvat etäisyydet eivät haittaa, sillä Utti, Tuohikotti, Kääpälä ja Vuohijärvi tarjoavat jokainen omanalaistaan erilaisuutta. Vuohijärven vesistö sekä luonto ja kulttuuritalo ovat esimerkkejä tästä.

Yksi Kouvolan merkittävistä nähtävyyksistä on Repoveden kansallispuisto, joka avautuu ulkoilijalle Valkealan pohjoisosassa. Jylhät näkymät mykistävät kulkijan kerta toisensa jälkeen. Maisemia voi ihailla myös hitaasti itse meloen tai vesibussin kyydissä tunnelmasta nauttien. Valkealassa on paljon sitä, mitä ihminen tänä päivänä asumiseltaan toivoo.

Tee asuntohakemus

Kiinnostuitko? Täytä asuntohakemus ja hae uutta asuntoa Valkealasta!

Tee asuntohakemus