Asukassivut palveluksessasi – hyödyllistä tietoa ja apua arkeen

Julkaistu 16.9.2021|Asukkaalle

Asukassivuilla voit tarkastella omaan asumiseesi liittyviä tietoja, tehdä vikailmoituksen ja olla yhteydessä asiakaspalveluun sekä ilmoittautua tapahtumiin. Saat myös tärkeitä tiedotteita ja ajankohtaisia uutisia Asukassivuille.

Tulemme kehittämään Asukassivuja entistä paremmin palvelevaksi alustaksi. Asukassivut ovat etenkin talokohtaisten tiedotteiden ja tapahtumien osalta ensisijainen tiedotuskanavamme. Vähennämme paperinkäyttöä tiedonjakovälineenä, joten minimoimme kiinteistöjen ilmoitustauluille ja huoneistoihin jaettavien tiedotteiden määrää vain välttämättömiin.

Asukassivut ovat käytössäsi siitä päivästä lähtien, kun vuokrasopimuksesi Kouvolan Asunnot Oy:n kanssa alkaa. Asukassivujen käyttöönotto edellyttää vahvaa tunnistautumista verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Tunnistautuminen tarvitsee tehdä vain kerran, jonka jälkeen kirjautuminen tapahtuu luomillasi käyttäjätunnuksilla. Saat puhelimeesi Asukassivujen push-ilmoitukset käyttöön hyväksymällä sivuston evästeet kohdassa Asetukset.

Sisältö ja toiminnot

Tiedotteet

Kouvolan Asuntojen lähettämät tiedotteet esimerkiksi taloasi koskevista remonteista, asukastapahtumista tai mistä tahansa asumiseen liittyvästä asiasta.

Viestit

Viestitoiminnon kautta voit lähettää meille viestejä. Lisää Uusi viesti ja valitse valikosta Luokittelu joko Asiakaspalvelu tai Vuokravalvonta, sen mukaan mitä asiasi koskee. Viesteihin voi lisätä myös liitetiedostoja. Vastaamme sinulle tähän Viestit-osioon, eli keskustelut säilyvät täällä.

Vikailmoitukset

Voit tehdä asuntoasi, asuintalosi yhteisiä tiloja tai piha-aluetta koskevan kiireettömän vikailmoituksen.

Valitse koskeeko ilmoituksesi asunnossasi, yhteisissä tiloissa, piha-alueella vai autopaikalla olevaa vikaa. Kuvaile vikailmoituksessa mahdollisimman tarkkaan, mikä on vikana, miten se on ilmennyt ja missä vika sijaitsee.

Käsittelemme vikailmoituksia päivittäin ja teemme niistä työpyynnöt oikealle taholle. Muistathan päivittää yhteystietosi, jotta huolto saa sinut tarvittaessa kiinni lisätietojen selvittämiseksi tai jos asia vaatii käyntiä huoneistossasi.

Oma talous

Voit tarkastella vuokrasopimustasi, maksutietojasi sekä toteutuneita maksusuorituksiasi. Lisäksi löydät tiedot vuokrien ja muiden maksujen maksamista varten. Huomioithan, että tiedot päivittyvät asukassivuille viiveellä. Lisäksi sivusto listaa toimitetut erillislaskut (esim. oven avaus virka-ajan ulkopuolella).

Tässä osiossa käydään myös täyttämässä sisäänmuuttotarkastuslomake (10 päivän kuluessa muutosta).

Kiinteistön tiedot

Perustiedot kotitalostasi, mm. sen valmistumisvuosi ja lämmitysjärjestelmä. Täältä löytyy myös talosi pelastussuunnitelma.

Yhteystiedot

Yhteystiedoista löytyy asiakaspalvelun, vuokravalvonnan ja vikailmoituksen puhelinnumerot.

Dokumentit

Tärkeitä yleisiä kiinteistöä tai asumista koskevia dokumentteja, kuten esimerkiksi kiinteistösi autopaikkakartta.

Asumisen palvelut

Tästä osiosta löytyy hyödyllisiä linkkejä asumiseesi liittyen.

Asetukset

Asetuksissa voit käydä tarkistamassa ja tarvittaessa muokkaamassa omia yhteystietojasi ja tilaamassa mobiili-ilmoitukset.

Tutustu Asukassivujen sisältöön

Kirjautumaan pääset tästä