Ohita navigaatio

Ohjeita asunnon hoitoon

Ilmoita viipymättä kaikki havaitsemasi kiinteistön sekä huoneiston viat, puutteet ja vahingoittuminen vikailmoitusnumeroomme puh. 020 615 8952. Kiireettömän vikailmoituksen voit tehdä myös Asukassivujen kautta.

Neuvottele asunnon muutostöistä, remonteista, lisäantenneista sekä kevyiden aitojen rakentamisesta talosi teknisen isännöitsijän kanssa.

Jos huomaat, että wc-pönttö tai hana vuotaa, ilmoita siitä heti vikailmoitusnumeroon. Vuotavat vesikalusteet saattavat moninkertaistaa talon vedenkulutuksen tai aiheuttaa vesivahingon.

Kylpyhuone on hyvä kuivata lastalla suihkun jälkeen. Viemärin haju ja hitaasti tyhjenevä pesuallas ovat merkkejä siitä, että hajulukko täytyy puhdistaa. Tarkemmat ohjeet lattiakaivon ja hajulukon puhdistukseen löytyvät asumisoppaasta. Kylpyhuoneiden seinät ovat vesieristettyjä, jonka vuoksi reikien poraaminen ja koukkujen asentaminen seiniin on kielletty 1,2 m etäisyydellä suihkunurkasta.

Ruuantähteet ja viemäriin kaadettu rasva voivat tukkia putkiston, joten laita kaikki roskat ja ruuantähteet roska-astioihin.

Sopiva huoneenlämpötila on noin 20 astetta. Hyvän yöunen kannalta makuuhuoneessa voi olla hieman viileämpää. Voit säätää huoneiden lämpötilaa patterin säätöventtiilistä. Patterien pinnan lämpötila vaihtelee säädöistä johtuen haalean ja lämpimän välillä. Ilman on kierrettävä vapaasti patterin ympärillä, joten älä peitä termostaattia paksuilla verhoilla tai isoilla huonekaluilla.

Poistoilmaventtiilit sijaitsevat yleensä keittiössä ja kylpyhuoneessa. Raitista ilmaa asuntoon tulee korvausilmaventtiileistä, joita ei saa tukkia. Yleisin syy ilmanvaihdon ongelmiin on poistoilma- tai korvausilmaventtiilien tukkeutuminen.

Liesikuvun rasvasuodatin sekä korvausilma- ja poistoventtiilit tulee puhdistaa säännöllisesti. Puhdistusohjeet löydät asumisoppaasta.

Parveke on tarkoitettu oleskeluun, joten huolehdithan sen siisteydestä. Mattoja ja vaatteita ei voi puistella parvekekaiteen yli, vaan sitä varten talossasi on puisteluparveke tai -teline. Tupakantumppien paikka ei ole pihoilla, joten hanki tumpeille esim. kannellinen lasipurkki parvekkeelle. Paloturvallisuussyistä roihukynttilät ja grillaaminen parvekkeilla on kielletty. Muistathan, että parveke ei ole tavaroiden säilytyspaikka.

Pesukoneiden asentaminen on hyvä jättää ammattilaiselle, jotta liitännät ovat varmasti paineenkestäviä. Astianpesukoneen alle on laitettava suojakaukalo. Asentamisen yhteydessä puretut kalusteet on asennettava takaisin paikoilleen pois muutettaessa.

Muista sulkea vesihana, kun pesukone ei ole käytössä. Pese koneilla vain kun olet itse kotona.

Asukkaat vaihtavat itse esim. palaneet lamput, loisteputket ja sulakkeet omalla kustannuksellaan. Sähkölaitteiden asennukset ja korjaukset tulee sen sijaan teettää sähköalan ammattilaisella.

Tarkista vastuunjakotaulukosta kuuluko työ sinulle vai Kouvolan Asunnoille.

Kodinkoneet vaativat säännöllistä puhdistusta. Puhdistus lisää laitteiden käyttöikää sekä vähentää sähkönkulutusta. Pakastin on hyvä sulattaa muutaman kerran vuodessa, jos siinä ei ole automaattisulatusta. Muista valvoa sulamista, ettei sulamisvesi valu lattialle. Samalla voit poistaa pölyt kylmälaitteiden takaa. Jääkaapin pohjalle voi kerääntyä vettä, jos sulavesiputki tukkeutuu. Sen vuoksi on hyvä varmistaa, että putki toimii.

Lähes kaikissa taloissamme on Elisan kaapeli-tv ja vuokraan sisältyvä laajakaista nettiyhteys 10 Mbit/s (25 Mbit/s 1.6.2020 alkaen). Nettiliittymän toimittaminen edellyttää rekisteröinnin eli liittymätilauksen. Ota yhteyttä Elisaan, niin saat nettiliittymän käyttöösi. Lisäksi voit erikseen tilata maksullisia kanavapaketteja, lisäkanavia sekä lisämaksusta suurempia nopeuksia.

Elisan laajakaistayhteydet