Turvallisuusasiat

Varmistamme asukkaidemme asuinviihtyvyyden ja turvallisen asumisen erilaisilla toimenpiteillä. Kiinteistöjen kunto, teknisten järjestelmien toimivuus, kiinteistönhuolto ja siivous sekä erilaiset asuinturvallisuuteen liittyvät asiat vaativat jatkuvaa seurantaa ja huolenpitoa.

Pelastussuunnitelmat

Kaikille kiinteistöillemme on laadittu pelastussuunnitelmat, jotka antavat vastauksen moneen askarruttavaan kysymykseen. Omaa taloa koskevat tiedot on hyvä tarkastaa suoraan asukassivuilta tai nettisivultamme asuntohausta: 1) valitse haluamasi osoite 2) linkki pelastusuunnitelmaan löytyy kohdasta ”Tietoa kohteesta”

Väestönsuojat

Väestönsuojiimme liittyvät tarkastukset/huollot kuuluvat kiinteistönhuollon huoltotöihin ja niitä tehdään huoltokalenteriin merkityn aikataulun mukaisesti. Perusteellisemmat tarkastukset ja laitteiden päivitykset tehdään erikseen kiinteistön rakennusajankohdan mukaisesti. Määräaikaistarkastukset suoritetaan määräajoin valtuutetun tarkastajan toimesta. Väestönsuojissa on lain vaatimat laitteet ja varusteet, ei ruokatarvikkeita.

Tekniset isännöitsijämme sekä huoltokumppanimme ovat suorittaneet Kaakkois-Suomen Pelastusalanliiton järjestämän väestönsuojanhoitajan koulutukseen.

HUOM. Kaikissa kiinteistöissämme ei ole väestönsuojia vaan vain niissä, joihin laki on sen velvoittanut rakentamaan.

Katso tästä yleisten väestönsuojien sijainnit Kouvolassa (linkki aukeaa uuteen välilehteen)

Paloturvallisuus

Olemme asennuttaneet kaikkien kiinteistöjemme rappukäytäviin ja huoneistoihin palovaroittimet. Lisäksi teetämme kiinteistöihimme säännöllisesti paloturvallisuuden riskitarkastukset.

Paloturvallisuuden riskistarkastus on ainutlaatuinen arviointimenetelmä, jossa Safetumin asiantuntija mittaa 175 osa-aluetta kattavan kiinteistön turvallisuusindeksin. Kiinteistöistä kartoitetaan mahdollisia riskejä, tarkastetaan piha-alueiden turvallisuus, kalusteet ja yleiset tilat sekä opasteet teknisiin tiloihin.

Kouvolan Asunnot teettää tarkastukset parin vuoden välein ja tekee aina tarkastuksista saatavien raporttien pohjalta suositellut korjaavat toimenpiteet. Tarkastukset eivät kuulu lakisääteisiin toimenpiteisiin, vaan ovat osa omaa asumisturvallisuuden hallintaamme.

Turvallisuuskävelyt

Järjestämme sovitusti asukkaiden toiveesta taloilla turvallisuuskävelyjä. Turvallisuuskävelyn tarkoituksena on yhdessä asukkaiden kanssa kartoittaa paloturvallisuuteen liittyviä tekijöitä talossa sekä tuoda esiin asukkaiden havaintoja niihin liittyen.

Sopiaksesi turvallisuuskävelyistä, ole yhteydessä asukasrkoodinaattoreihimme: asumisneuvonta(a)kouvolanasunnot.fi

Kymenlaakson pelastustoimi

Kymenlaakson pelastuslaitos pelastaa ja suojaa ihmisiä, omaisuutta ja ympäristöä kaikissa pelastustoimelle säädetyissä tehtävissä Kymenlaakson maakunnan alueella.

Varautuminen

Varautuminen tarkoittaa valmistautumista ennakolta erilaisiin onnettomuuksiin ja kriisitilanteisiin. Tavoitteena on yhteiskunnan ja yksilöiden toiminnan mahdollisimman häiriötön jatkuminen.

Väestönsuojelu

Väestönsuojelun tarkoituksena on väestön turvaaminen sodan ja muiden siihen verrattavien olosuhteiden aiheuttamilta tuhoilta sekä niiden vahinkojen rajoittaminen ja seurausten lieventäminen

Vaaramerkki

Yleinen vaaramerkki on yhden minuutin pituinen nouseva ja laskeva äänimerkki tai viranomaisen kuuluttama varoitus, johon liittyy aina vaaratiedotus.

Paloturvallisuusriskien tunnistaminen

Julkaistu 25.11.2022 | Asukkaalle

Keväällä Kouvolan Asuntojen kiinteistöihin tehtyjen paloturvallisuuden riskitarkastusten yhteydessä löydetyt riskitekijät on tunnistettu, korjattu ja mahdollisuuksien mukaan minimoitu. Kulkuväylien esteettömyys on huolto- ja siivouskumppaneidemme jatkuvan tarkkailun alla, mutta myös asukkaat voivat vaikuttaa oman talonsa asumisturvallisuuteen.

Lue artikkeli »

Vedenkäyttöä kohtuullistamalla kohti kestävää asumista

Julkaistu 15.6.2022 | AsukkaalleKestävästi

Lue artikkeli »

Uusi asukasetu: kaupunkipyörillä kesäkaduille

Julkaistu 7.4.2022 | AsukastoimintaAsukkaalle

Lue artikkeli »