Kouvolan Asunnot Oy aloittaa pitkään asuneiden asukkaiden palkitsemisen juhlavuotenaan 2020. Ensimmäisenä palkitaan asukkaat, jotka ovat asuneet Kouvolan Asunnot Oy:n asunnoissa yhtäjaksoisesti vähintään 30 vuotta. Palkitsemisen jatkosta tiedotetaan vuosittain mm. Asukaslehdessä, nettisivuilla ja Facebookissa.

HAKEMUSLOMAKE (pdf)

Lisätietoja:
Asuntojen vuokraus ja asiakaspalvelu / Yksikön päällikkö Riitta Järvinen
riitta.jarvinen@kouvolanasunnot.fi, puh. 020 615 8920

kouvolan-asunnot-10v-logo.jpg

Palkitsemiseen ovat oikeutettuja asukkaat, jotka ovat asuneet yhtäjaksoisesti vuokrasuhteessa Kouvolan Asunnot Oy:n tai sitä edeltäneen vuokrataloyhtiön omistamassa asunnossa. Mikäli yhtäjaksoinen asuminen muodostuu useammasta vuokrasopimuksesta, asukkaan on selvitettävä luotettavalla tavalla asumisaikansa.

Asumisen on pitänyt olla pääosin moitteetonta:

  • Varoituksia asumishäiriöistä ei saa olla yhtään viimeisen kahden vuoden aikana.
  • Vuokranmaksu pitää olla ajan tasalla palkitsemisen ajankohtana eikä maksuhäiriöitä saa olla viimeisen kahden vuoden aikana.
  • Asunnon kunto tarkastetaan ennen palkitsemista. Palkitseminen edellyttää, että asuntoa on hoidettu huolellisesti. Asunnon normaali kuluminen ei ole esteenä palkitsemiselle.

Palkitsemisen vaihtoehdot ovat:

  1. Asuntoon liittyvä kunnostaminen tai lisävaruste, joka jää osaksi asuntoa.
  2. Yhden kuukauden vuokrahyvitys. Vuokrahyvityksen voi valita ainoastaan silloin, kun asunto on hiljattain peruskorjattu, ei vaadi kunnostamista tai kiinteistöön on tulossa peruskorjaus.

Juhlavuonna 2020 palkinto on molemmissa vaihtoehdoissa korkeintaan 1 000 euron arvoinen.

Kun hakemuslomake on käsitelty ja palkitseminen myönnetty, asukas sopii asuntoon liittyvästä palkitsemistavasta Kouvolan Asuntojen teknisen isännöitsijän kanssa. Vaihtoehtoja ovat esim. sälekaihtimet, seinien maalaus ja keittiön välitilan/työtasojen uudistaminen.

Palkitseminen tapahtuu asukkaan tekemän hakemuksen perusteella. Hakemuslomakkeen voi joko tulostaa tästä tai hakea asiakaspalvelusta. Lomake toimitetaan vuokranantajalle, kun palkitsemiseen oikeuttava asumisaika on täyttynyt.

Vuokranantaja ei seuraa asumisvuosia eikä tiedota vuosien täyttymisestä, vaan asukkaan on itse seurattava kertyneitä asumisvuosiaan ja haettava palkitsemista.

Samassa asunnossa asuvista vain yksi voi hakea palkitsemista.

Yhtiön juhlavuonna 2020 palkitaan 30 vuotta ja kauemmin asuneet asukkaat. Palkitsemisesta tulee hakea vuoden 2020 aikana.

Hakemukset käsitellään touko- ja joulukuussa.