Olet muuttamassa pois asunnostamme. Toivottavasti viihdyit kodissasi! Asunnosta pois muuttamiseen kuuluu paljon muistettavia asioita. Tälle sivulle olemme koonneet hyödyllisiä ohjeita asunnon irtisanomisesta ja poismuutosta. Lue ohjeet huolellisesti ja ota tarvittaessa yhteyttä asiakaspalveluumme.

Ohjeita poismuuttajalle

Huoneiston vuokrasopimus irtisanotaan aina kirjallisesti irtisanomisilmoituksella tai sähköisesti pankkitunnusten avulla. Irtisanomisaika on yksi kalenterikuukausi, ja vuokrasopimus päättyy irtisanomista seuraavan kuukauden lopussa. Irtisanomisilmoituksen allekirjoittavat henkilöt, joiden nimiin vuokrasopimus on tehty. Jos vuokralaisista vain toinen muuttaa pois, tulee hänen irtisanoa asunto omalta osaltaan. Muutoin hän on edelleen vastuussa vuokrista ja asunnon kunnosta.

Sähköinen irtisanomisilmoitus (HUOM! Vaatii pankkitunnistautumisen. Nordea, OP)

Irtisanomisilmoitus (pdf)

Vuokralaisen kuoltua on kuolinpesä vastuussa vuokraehtojen täyttämisestä. Pesänhoitajan tulee irtisanoa asunto kirjallisesti. Irtisanomisaika on kuolemantapauksissa erikseen sovittavissa.

Kuolinpesän irtisanomisilmoitus (pdf)

Kun muutat pois, tee muuttosiivous huolellisesti. Siivoa asunto siten, että uusi asukas voi ottaa sen heti käyttöönsä. Tyhjennä asunnosta ja varastoista kaikki omat tavarasi. Muista siivota myös parveke tai asuntoon kuuluva piha-alue.

Palauta asunnon avaimet asiakaspalveluumme muuttopäivänä tai viimeistään sopimuksen päättymisen jälkeisenä arkipäivänä. Toimistomme ollessa suljettuna avaimet voi pudottaa postiluukustamme. Siinä tapauksessa avaimiin on merkittävä mihin asuntoon ne kuuluvat.

Asunnon muuttotarkastus tehdään avainten luovutuksen jälkeen. Tarkastuksessa todetaan asunnon kunto ja siisteys. Mikäli muuttosiivous on tehty puutteellisesti, pidätämme siivouskulut vakuusmaksustasi tai laskutamme ne erikseen.

Vakuusmaksun palautamme kuukauden kuluessa vuokrasopimuksen päättymispäivästä, jos asunto on hyvässä kunnossa, avaimet on palautettu ajallaan ja kaikki vuokrat sekä muut maksut on maksettu.

Tarkemmat ohjeet poismuuttamisesta ja muuttosiivouksesta löydät täältä.