Avaimet

Vuokralainen saa asuntoonsa yleensä 2-3 avainta. Lisäavaimia on mahdollisuus teettää korvausta vastaan. Ura-avaimet sekä Exec-, Sento- ja IQ-avaimet tulee aina tilata Kouvolan Asunnot Oy:n kautta. Myös tavallisten avainten teettämisestä on syytä ilmoittaa vuokranantajalle.

Asukkaan tulee säilyttää avaimia huolellisesti. Mikäli asukas luovuttaa avaimia muille, on hän vastuussa niiden käytöstä.

Jos avain unohtuu, huoltomies avaa oven ainoastaan huoneistossa kirjoilla oleville henkilöille. Tästä syystä kaikista huoneistossa tapahtuvista asukasmuutoksista tulee viipymättä ilmoittaa vuokranantajalle. Oven avaamisesta asukas maksaa huoltoyhtiön perimän avausmaksun.

Jos avain katoaa, on lukon uudelleensarjoitus tilattava vuokranantajan kautta. Näin varmistutaan siitä, ettei asiattomilla ole asuntoon avaimia. Lukon uudelleensarjoituksen maksaa vuokralainen. Kun huoneiston vuokralainen vaihtuu, lukko sarjoitetaan uudelleen, mikäli kaikkia aiemmin luovutettuja avaimia ei ole palautettu. Uudelleensarjoituksen maksaa pois muuttava ja avaimista vastuussa ollut vuokralainen.

Myös mahdolliset hajonneet tai muuten vaurioituneet avaimet on palautettava vuokranantajalle.

Kaikki avaimiin, lukostoihin ja ovenavauksiin liittyvät yhteydenotot vikailmoitusnumeroon 020 615 8952.

Turvalukko

Asukas voi asennuttaa itselleen turvalukon. Yksi turvalukon avaimista suositellaan toimitettavaksi vuokranantajalle. Mikäli avainta ei ole luovutettu, ja turvalukon vuoksi aiheutuu vuokranantajalle kustannuksia (esim. hätätilanteessa murtautuminen), joutuu asukas korvaamaan tästä aiheutuneen lisävahingon. Pois muutettaessa on turvalukko jätettävä paikoilleen ja avaimet luovutettava korvauksetta Kouvolan Asunnot Oy:lle.

Abloy IQ-avaimen käyttö

IQ-avain sisältää pariston ja elektroniikkaa. Avain on työnnettävä rauhallisesti lukkoon ja odotettava äänimerkkiä ennen avaimen kiertämistä. IQ-avaimen pariston vaihtoa ei voi tehdä itse. Asukkaan on otettava yhteys Kouvolan Asunnot Oy:n vikailmoitusnumeroon 020 615 8952, kun IQ-avaimen paristo on vaihdettava. Kun paristo heikkenee, antaa avaimen summeri kolme pitkää piippausta aina kun avain työnnetään lukkoon. Avain toimii moitteetta -10 - +50 °C lämpötiloissa. Avainta ei saa säilyttää kylmässä tai kuumassa paikassa, esim. auton kojelaudalla.