Kylpyhuoneet ja vesikalusteet

Vuotavasta wc-pöntöstä tai hanasta on välittömästi ilmoitettava vikailmoitusnumeroon. Vuotavat vesikalusteet saattavat moninkertaistaa koko talon vedenkulutuksen. Kylpyhuone on hyvä kuivata lastalla suihkun jälkeen. Suuret pyykkimäärät suositellaan kuivattamaan kiinteistön yhteisessä kuivaushuoneessa.

Vesieristeen rikkoutumisen vuoksi reikien poraaminen ja koukkujen asentaminen suihkunurkkauksen seiniin on kielletty 1,2 metrin etäisyydellä suihkunurkasta.

Joissakin kylpyhuoneissa on käyttövesipatteri. Sen manuaalista säädintä on käännettävä muutaman kerran vuodessa säätimen toiminnan varmistamiseksi ja jumiutumisen estämiseksi.

Viemärit

Wc-pönttöön ei saa heittää siteitä, vaippoja, kissanhiekkaa, pumpulipuikkoja tai mitään esineitä, jotka voivat aiheuttaa viemärin tukkeutumisen. Ruokajätettä kuten kahvinporoja, kinkunrasvoja tai muita kotitalousjätteitä ei saa laskea keittiön viemäriin eikä wc-pönttöön. Viemärit pysyvät puhtaana, kun niihin laskee muutaman litran kiehuvaa vettä kerran kuukaudessa.

Asukkaan on puhdistettava lattiakaivot ja hajulukot. Jos asunnossa tuntuu viemärin hajua, saattaa syynä olla kuivunut lattiakaivo. Hajulukko saadaan toimimaan laskemalla vettä viemäriin.

Lattiakaivon ritilä nostetaan pois paikoiltaan ja puhdistetaan hiuksista ja muusta kiinteästä aineesta sekä pestään lämpimällä vedellä ja pesuaineella.

lattiakaivon_puhdistus.jpg

Asuntokohtaiset saunat

  • Älä kastele saunan seiniä/lauteita.
  • Tuuleta sauna hyvin ja pidä ilmastointia täydellä teholla noin puoli tuntia saunomisen jälkeen.
  • Muista ilmoittaa kaikista vaurioista ja vioista välittömästi vikailmoitusnumeroon.
  • Seuraa kiuaskivien kuntoa ja sitä, että kivet peittävät kiukaan vastukset.
  • Uusien kiuaskivien hankinnasta vastaa vuokranantaja.