Yhteisten tilojen käyttö

Yleistä

Kiinteistön vahingoittamisesta yhtiö perii täysimääräisen vahingonkorvauksen. Vahingon aiheuttaja, tai alaikäisen kyseessä ollessa hänen vanhempansa, ovat vahingonkorvausvelvollisia.

Varastot

Taloissa on ulkoiluvälineille, kuten polkupyörille, omat säilytystilat. Usein myös lastenvaunuille löytyy talosta oma varasto. Joissakin vanhemmissa taloissa on lisäksi erilliset kylmäkellarikomerot.

Varastotiloissa ei saa säilyttää palavia nesteitä, kuten bensiiniä tai kaasupulloja, eikä polttomoottorilla varustettuja laitteita. Varastojen käytävillä ei saa säilyttää mitään tavaraa.

Jokaiselle asunnolle on oma erillinen huoneistokohtainen irtainvarasto. Varastokopin lukon hankkii asukas itse. Poismuuton yhteydessä varasto on tyhjennettävä ja siivottava. Tyhjennys laskutetaan asukkaalta, mikäli varastoon on jätetty tavaroita.

Porraskäytävät ja hissit

Porraskäytävät ja hissit ovat talon eniten käytettyjä yhteisiä tiloja. Tavaroita ei saa säilyttää porraskäytävissä. Paloturvallisuussyistä esimeriksi lastenvaunujen ja polkupyörien säilytys porraskäytävissä on kielletty.

Porrashuoneissa tulee liikkua mahdollisimman meluttomasti, sillä myös porrashuoneet ja -käytävät kuuluvat kotirauhan piiriin. Ne eivät siis ole kokoontumis- tai leikkitiloja. Asuntoja ei myöskään saa tuulettaa porrashuoneisiin.

Pesutupa ja kuivaushuone

Useissa taloissa on asukkaiden käytössä oleva pesutupa ja kuivaushuone. Pesutuvan käyttö on pääsääntöisesti asukkaille ilmaista. Pesutupa on tarkoitettu ainoastaan talon asukkaiden pyykin pesuun. Mattojen pesu tavallisissa pesukoneissa on kielletty. Pesutupa tulee siivota käytön jälkeen. Ohjeet pesutuvan käytöstä löytyvät pesutuvan seinältä.

Kuivaushuone on tarkoitettu ensisijaisesti pesutuvassa pestylle pyykille. Puhallinta saa käyttää vain klo 7-22 välisenä aikana. Kuiva pyykki on haettava pois mahdollisimman pian.

Lemmikkieläimiä ei saa viedä yllämainittuihin tiloihin.

Kerhohuone

Kerhohuoneiden käytöstä sekä järjestyksestä huolehtii yleensä talon asukastoimikunta.

Sauna

Saunavuoro varataan Kouvolan Asunnot Oy:n asiakaspalvelusta puh. 020 615 8900. Myös saunavuoron perumisesta tulee ilmoittaa asiakaspalveluun. Saunavuorosta peritään maksu, joka maksetaan vuokranmaksun yhteydessä. Saunavuorot on tarkoitettu ainoastaan talon asukkaiden käyttöön omalla varatulla vuorolla. Sauna ja pukuhuonetilat on jätettävä siistiksi käytön jälkeen.

Lemmikkieläimiä ei saa viedä saunatiloihin.

Tupakointi

Yhteisissä tiloissa ei saa tupakoida. Tupakantumppeja ei saa heittää parvekkeelta alas tai jättää piha-alueelle.