Poismuuttaminen

Lataa/tulosta ohje tästä

Asuntotarkastus

Asunnossa tehdään vuokrasuhteen päätyttyä tarkastus, jossa todetaan asunnon kunto ja siisteys. Asumisesta ja huoneiston iästä johtuva normaali kuluminen otetaan tarkastuksessa huomioon.

Vakuus

Mahdollinen vakuusmaksu palautetaan kuukauden kuluessa vuokrasopimuksen päättymispäivästä seuraavin edellytyksin

  • Huoneisto varastoineen on tyhjä ja huolellisesti siivottu.
  • Kaikki avaimet on palautettu Kouvolan Asunnot Oy:n toimistoon os. Kauppamiehenkatu 4, Kouvola viimeistään vuokrasopimuksen päättymistä seuraavana arkipäivänä klo 12.00 mennessä. Avaimet voi palauttaa myös tätä aikaisemmin.
  • Asuntotarkastuksessa ei ole todettu vuokralaisen korjattavaksi kuuluvia puutteita.
  • Kaikki vuokrasuhteeseen liittyvät maksuvelvoitteet on suoritettu Kouvolan Asunnot Oy:lle. Myös viimeisen kuukauden vuokra on maksettava.

Huomioitavaa

Jos huoneistoon on laitettu sälekaihtimet (ikkunoiden väliin), turvalukko tai ovisilmä, ne tulee jättää paikoilleen. Turvalukon avaimet on luovutettava Kouvolan Asunnot Oy:lle.

Astianpesukonetta ei saa jättää asuntoon. Kun irrotatte astianpesukoneen, viemäriin menevä poistoputken liitos ja tuleva vesijohtoputki on tulpattava vesivahinkojen välttämiseksi ja kaapin ovet sekä hyllyt on palautettava paikoilleen.

Valaisimien irrottamisen jälkeen on kattorasiat ja sokeripalat palautettava paikoilleen. Asunnon seinillä olevia kiinnityskoukkuja ei saa poistaa. Asunnossa olevat palovaroittimet on myös jätettävä paikoilleen.

Asunnon sähkön pääkytkin on jätettävä 0-asentoon. Tämä ohje ei koske asuntoja, joissa on sähkölämmitys.

Veloitukset

Jos asuntoon on esimerkiksi jätetty tavaroita, sitä ei ole kunnolla siivottu, huoneistoa on rikottu, asunnon varustukseen kuuluvia kalusteita puuttuu tai jätekatokseen on viety sinne kuulumatonta tavaraa, veloitetaan kustannukset vuokralaiselta hinnastomme tai toteutuneiden kustannusten mukaisesti.

Avaimet

Hyvissä ajoin ennen muuttoa on tarkistettava, ovatko kaikki avaimet tallessa ja ilmoitettava toimistoomme mikäli niitä puuttuu.

Avaimet on palautettava toimistoomme. Huoneistoon jätetyistä avaimista perimme 75 euron korvauksen. Mikäli avaimia ei palauteta sovittuna aikana tai niitä puuttuu, veloitamme lukon sarjoituksen hinnastomme mukaisesti.

Aukioloaikojemme ulkopuolella voi avaimet palauttaa toimistomme ovessa olevasta postiluukusta kirjekuoressa. Kuoreen on merkittävä mihin asuntoon avaimet kuuluvat.

Hinnasto

Seuraavalle vuokralaiselle jätettävät tavarat

Seuraavan vuokralaisen kanssa tekemänne sopimus huoneistoon jätettävistä koneista, kalusteista tai muista tavaroista on tehtävä kirjallisesti. Sopimus on toimitettava Kouvolan Asunnot Oy:n toimistoon ja siinä on oltava molempien osapuolten allekirjoitus.

Sopimuspohja

Sopimus voi olla myös vapaamuotoinen.

--------------------------------

Ota hyvissä ajoin yhteyttä sähköyhtiöösi ja irtisano sähkösopimuksesi.

Tee muuttoilmoitus maistraattiin ja postiin.