Vuokrasopimuksen irtisanominen

Toistaiseksi voimassaoleva vuokrasopimus päättyy irtisanomisen perusteella irtisanomisajan kuluttua (AHVL 51 ja 52 §). Irtisanomisaika on yksi kalenterikuukausi. Irtisanomisaika lasketaan sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä, jonka aikana vuokranantaja on vastaanottanut irtisanomisilmoituksen. Jos vuokrasopimuksen irtisanoo tänään, on se voimassa seuraavan kuukauden viimeiseen päivään saakka, jonne asti maksetaan myös vuokra.

Vuokrasopimus irtisanotaan joko kirjallisesti irtisanomisilmoituksella tai sähköisesti pankkitunnusten avulla.

Vuokrasopimusta ei voi irtisanoa puhelimitse!

Jos vuokrasopimus on tehty kahden henkilön nimiin, tulee molempien osapuolten irtisanoa sopimus. Jos vuokralaisista vain toinen muuttaa pois, tulee hänen irtisanoa asunto omalta osaltaan. Muutoin hän on edelleen vastuussa vuokrista ja asunnon kunnosta.

Irtisanomisilmoituksen vastaanottamisen jälkeen tarjoamme asuntoa välittömästi edelleen. Yhteystiedot luovutetaan asunnosta kiinnostuneelle hakijalle, joka saattaa irtisanomisaikana ottaa yhteyttä sopiakseen asuntoon tutustumisesta. Mikäli vuokralaisella ei ole mahdollisuutta esitellä asuntoa, tulee asunnon esittelystä muulla tavoin sopia asiakaspalvelumme kanssa.

Huoneistossa tehdään muuttotarkastus vasta avainten luovutuksen jälkeen.

Huoneiston kaikki avaimet on muuttopäivänä tai viimeistään sopimuksen päättymisen jälkeisenä arkipäivänä palautettava Kouvolan Asunnot Oy:n toimistoon os. Keskikatu 5, Kouvola. Mikäli avaimia ei palauteta sovittuna aikana tai niitä puuttuu, veloitamme lukon sarjoituksen hinnastomme mukaisesti.

Sähköinen irtisanomisilmoitus (HUOM! Vaatii pankkitunnistautumisen.)

Irtisanomisilmoitus (pdf)

Vuokralaisen kuoltua on kuolinpesä vastuussa vuokraehtojen täyttämisestä. Pesänhoitajan tulee irtisanoa asunto kirjallisesti. Irtisanomisaika on kuolemantapauksissa erikseen sovittavissa. Kuitenkin, mikäli vain toinen vuokrasopimuksen osapuolista kuolee, noudatetaan normaalia yhden kalenterikuukauden irtisanomisaikaa.

Kuolinpesän irtisanomisilmoitus (pdf)

***********

Suostumus asunnon tyhjentämisestä (pdf)