Asunnon hakeminen

Asuntohakemus tehdään sähköisesti. Asuntohakemuksessa voit määritellä sinua kiinnostavat asuinalueet ja asuntoa koskevat toiveet. Hakemuksessa on oltava kaikkien asuntoon muuttavien henkilöiden tiedot. Ota yhteyttä asiakaspalveluun, jos et pysty täyttämään sähköistä hakemusta.

Tarjoamme asuntoa hakemuksessa olevien tietojen perusteella, joten asuntohakemuslomake on täytettävä huolellisesti. Ilmoita yhteystietosi asuntohakemuksessa ja mikäli ne muuttuvat, ota yhteyttä asiakaspalveluun tai lähetä muuttuneet yhteystietosi muutoslomakkeen kautta.

Hakemus on voimassa 3 kuukautta jättöpäivästä. Sen jälkeen hakemus on tarvittaessa uusittava sähköisesti, puhelimitse tai käymällä asiakaspalvelupisteessämme. Jos olosuhteissasi tapahtuu muutoksia hakemuksen voimassaoloaikana, kannattaa hakemus korjata muutoksia vastaavaksi.

Kaikkien asunnonhakijoiden luottotiedot tarkistetaan Suomen Asiakastieto Oy:n luottotietorekisteristä. Maksuhäiriömerkinnät voivat vaikuttaa asunnon saamiseen, vuokrasopimuksen ehtoihin ja vakuuden määrään. Asuntoa ei myönnetä ruokakunnalle, jolla on hoitamattomia vuokravelkoja.

Hakemukseen ei tarvita liitteitä. Seuraavat liitteet tulee kuitenkin esittää asuntotarjouksen vastaanottamisen jälkeen, ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista:

  • palkkatodistukset tai viimeisimmät tilinauhat työssäkäyviltä
  • viimeisimmän veroehdotuksen erittelyosat yli 18-vuotiailta
  • opiskelutodistus kaikilta yli 18-vuotiailta opiskelijoilta
  • selvitys mahdollisen omaisuuden käyvästä arvosta
  • luotonantajan todistus omaisuuteen kohdistuvista veloista
  • mahdolliset muut asunnontarpeeseen vaikuttavat asiakirjat (esim. raskaustodistus)

Puhelinsoitot ja käynnit eivät nopeuta asunnon saantia. Palvelemme kaikkia asiakkaitamme tasapuolisesti, huomioiden asukasvalintoja tehdessämme myös ne hakijat, joilla ei ole mahdollisuutta ottaa meihin yhteyttä.

Asukasvalinnoissa noudatetaan pääsääntöisesti valtioneuvoston vahvistamia varallisuusrajoja. Vapaarahoitteisten talojen asukasvalinnoissa ei em. rajoja noudateta. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:n internet-sivuilta voi lukea tarkemmin mm. varallisuusrajoista ja asukasvalinnan perusteista.

Vuokraus / asiakaspalvelu:
Keskikatu 5, Kouvola, puh. 020 615 8900,
Lähetä sähköpostia

hakeminen.jpg