Hakijalle

Kuka voi hakea asuntoa Kouvolan Asunnoilta?

Kuka tahansa voi hakea asuntoa Kouvolan Asunnoilta. Hakijoiden luottotiedot tarkastetaan ja vuokranmaksukyky pyritään varmistamaan. Asunnon saantia voi vaikeuttaa hakijan aikaisemmat asumishäiriöt (myös toisella vuokranantajalla), kuten häätö, huomautukset ja vuokravelat. Etusijalla ovat hakijat, joilla on työ- tai opiskelupaikka Kouvolassa tai muu sosiaalinen syy asunnon tarpeeseen.

Miten asuntoa haetaan?

Teemme asukasvalinnat aina asuntohakemusten perusteella. Aloita asunnon hakeminen täyttämällä asuntohakemus. Asuntohakemus ei velvoita hakijaa mihinkään, mutta sen täyttämällä hakijalle voidaan tarjota hänen hakukriteereitään vastaavaa asuntoa.

Asuntoja pääsee katsomaan vain asuntohakemuksen täyttäneet. Täytäthän hakemuksen huolellisesti, sillä siten varmistat, että olet mukana asukasvalinoissamme.

Toimi näin:

1) Asuntohakemus

Täytä asuntohakemus huolellisesti ja odota yhteydenottoamme.

2) Asuntotarjous

Kun sinulle sopiva asunto vapautuu, saat asuntotarjouksen sähköpostiin tai postitse, ja ilmoitamme siitä myös tekstiviestillä. Laitathan hakemukselle ajan tasalla olevat yhteystietosi. 

3) Asuntoon tutustuminen

Kun olet saanut asuntotarjouksen, käythän tutustumassa asuntoon mahdollisimman pian. Asuntotarjouksessa ohjeistamme, kuinka asuntoon pääsee tutustumaan.

4) Asuntotarjouksen hyväksyminen

Ilmoita asuntotarjouksessa mainitun voimassaoloajan puitteissa, otatko asunnon vastaan. Mikäli emme saa vastausta määräaikaan mennessä, tarjoamme asuntoa seuraavalle hakijalle ja hakemuksesi vanhenee. Ilmoitathan siis, vaikka et ottaisi asuntoa vastaan, jotta hakemuksesi pysyy voimassa ja voimme tarjota sinulle toista asuntoa. 

Kuinka nopeasti asuntohakemukset käsitellään?

Käsittelemme asuntohakemukset pääsääntöisesti 2 arkipäivän kuluessa. Olemme hakijaan yhteydessä heti, kun meillä on tarjota sopiva asunto.

Joskus samaan kohteeseen voi olla useampi hakija tai meillä ei välttämättä ole tarjota hakemuksella olevia kriteereitä vastaavaa vapaana olevaa asuntoa. Näin ollen asuntotarjousta/yhteydenottoa voi joutua odottamaan.

Valitettavasti meillä ei ole tällä hetkellä mahdollista ilmoittaa erikseen hakijoille, joihin asukasvalintamme ei kohdistu tai jos hakijalle ei juuri sillä hetkellä ole tarjota vapaata asuntoa.

Asuntohakemuksen voimassaoloaika

Asuntohakemus on voimassa 3 kuukautta kerrallaan. Hakemuksen uusiminen, muokkaaminen tai poistaminen onnistuu täyttämällä lomake tai asiakaspalvelun kautta.

Hyvä tietää

  • Emme käsittele puutteellisesti täytettyjä hakemuksia
  • Tarkastamme hakijan luottotiedot Suomen Asiakastieto Oy:n luottotietorekisteristä
  • Hakijan asumistaustan tulee olla rikkeetön, esimerkiksi vuokravelka tai häätö toiselta vuokranantajalta voivat vaikeuttaa asunnon saantia meillä
  • Etusijalla ovat hakijat, joilla on työ- tai opiskelupaikka Kouvolassa tai muu sosiaalinen syy asunnon tarpeeseen

Asuntohakemus

Siirry sähköiseen palveluumme tekemään asuntohakemus.

Asunnon vastaanottaminen

Hyödyllistä tietoa asunnon vastaanottamiseen liittyen.

Hakemuksen uusiminen ja muutokset

Tarvittaessa voit uusia hakemuksesi tai tehdä muutoksia.

Asunnon vaihto

Asuntoa on mahdollista vaihtaa elämäntilanteen, kuten terveydentilan, perhekoon tai taloudellisen tilanteen muuttuessa.