Omaa väkeä: markkinointi- ja viestintäasiantuntija Mari Martikainen

Julkaistu 16.9.2021|Uutiset

Mari Martikainen aloitti Kouvolan Asunnoilla helmikuussa. Mikkelistä tänne seudulle muuttanut Mari on työskennellyt aikaisemmin yritysten kehittämisen parissa ja markkinointitehtävissä. Nyt hän vastaa Kouvolan Asuntojen markkinoinnista ja viestinnästä. Marin voi tavata esimerkiksi tapahtumissa, joissa Kouvolan Asunnot on mukana.

Mari Martikainen on Kouvolan Asuntojen viestintä- ja markkinointiasiantuntija.

Mitä tehtäviisi kuuluu? 

– Vastaan yhtiön yhdenmukaisesta viestinnästä, ylläpidän sosiaalisen median kanavia ja nettisivuja, suunnittelen asuntojen markkinointia ja kehitän viestintää. Silloin tällöin tuuraan myös asiakaspalveluamme puhelinlinjoilla ja chatissa, mikä on mukavaa, sillä siinä pääsen olemaan asiakkaiden kanssa tekemisissä. 

Mikä toi sinut alalle?

– Markkinointi oli opiskeluaikoinani minulle itsestään selvä valinta liiketalouden koulutusohjelman suuntautumisvaihtoehdoista. Tein viime syksyn etätöitä Mikkeliin, mutta koska tarkoitus on asettua Kouvolan seudulle pysyvästi, aloin katsella täältä avoimia työpaikkoja. Kouvolan Asuntojen avoin työtehtävä oli juuri osaamistani vastaava, vaikka toimialana kiinteistöjen vuokraus ja hallinta onkin minulle uutta. 

Mikä työssä on parasta? Mikä haastavinta?

– Markkinointialaan kuuluu tietty luovuus, mutta sen takana on aina jokin tavoite ja päämäärä, johon sillä tähdätään. Pidän siitä, että työssä on melko vapaat kädet toteuttaa asioita, mutta määrätietoisena ihmisenä haluan myös, että työlläni on jokin tarkoitus ja tavoite. Markkinointitehtävissä täytyy uudistua koko ajan maailman muuttuessa. Se tuo työhön mielekkyyttä ja vaihtuvuutta, mutta se on myös haastavaa: pitää pysyä ajan hermolla eikä saa kangistua omiin kaavoihin. Kun taas verrattuna esimerkiksi taloushallintoon, jossa numerot ja matematiikan lait ovat aina samat ajasta riippumatta. 

Miten rentoudut?  

– Rentoudun parhaiten lenkillä luonnossa tai hyvän ruuan, TV-sarjan tai musiikin parissa. Kesäisin moottoripyöräily on myös hyvä tapa tuulettaa aivoja. 

Mitä koti sinulle merkitsee?

– Koti on minulle äärimmäisen tärkeä paikka, ja siksi haluan panostaa sen viihtyvyyteen. Tykkään sisustaa ja siivota, jolloin siellä on mukava viettää aikaa. Koti on paikka, jossa saa ladata akkuja, jonne pitäisi olla aina hyvä mennä ja olla ilman kenenkään asettamia odotuksia tai vaatimuksia. En ole yhtään sellainen ihminen, joka käy kotona vain kääntymässä ja nukkumassa. 

Toivon, että pystymme Kouvolan Asunnoilla tarjoamaan asukkaillemme seinät ja katon hyvän kodin luomiseen.