Soluasumisen yhteiset pelisäännöt

Solu on yhteisö, jossa pelisäännöt luodaan yhdessä. Vastuu yhteisestä asunnosta perustuu yhteisvastuuperiaatteelle. Tämä tarkoittaa, että jokaisella solun asukkaalla on vastuu asunnon hoidosta. Toisten laiminlyönnit eivät oikeuta laiminlyömään omia velvollisuuksia yhteisissä asioissa.

Soluasunnon yhteinen keittiö, eteinen, wc, kylpyhuone ja parveke on pidettävä puhtaana. Liesi, uuni ja työtasot puhdistetaan ruuanvalmistuksen jälkeen. Jokainen tiskaa omat astiansa. Jääkaapista jokainen luonnollisesti syö vain omia ruokiaan.

Huoneistossa on vältettävä naapureiden häiritsemistä. Hiljaisuusaika on kello 22.00-7.00, jolloin asukkaille annetaan yörauha. Metelöinti ei ole sallittua mihinkään vuorokauden aikaan. Asukas vastaa myös siitä, että hänen vieraansa noudattavat järjestyssääntöjä ja kunnioittavat muiden asumisrauhaa.

Lisäksi on muistettava, että soluhuone on tarkoitettu yhdelle henkilölle - vuokralaiselle. Tyttö- tai poikakaveri ei voi siinä asua.

Lemmikkejä ei voi pitää soluasunnoissa.

Tupakointi soluhuoneistossa on ehdottomasti kielletty. Parvekkeella tupakoivien on hankittava astia tupakantumpeille.

Soluasunnon yhteisten tilojen siivousohjeet

Keittiön siisteydestä jokainen huolehtii heti käytön jälkeen. Liesitaso ja uuni puhdistetaan (pellit ja ritilä). Astiat tiskataan ja tasot pyyhitään kostealla rätillä. Jätteet lajitellaan ja viedään pihalla sijaitseviin jäteastioihin. Tyhjät pullot ja tölkit palautetaan kauppaan.

Keittiön, eteisen ja wc/kylpyhuonetilojen lattiat imuroidaan ja pyyhitään kostealla mopilla tms. viikoittain. Lisäksi wc/kylpyhuoneen kalusteet on puhdistettava kerran viikossa. Lattiakaivojen puhdistaminen mm. hiuksista on tehtävä säännöllisin väliajoin, jottei lattiakaivo tukkeutuisi.

Soluissa, joissa on jääviileäkaappi pakastelokerolla, huolehditaan jääkaapin sulatuksesta tarpeen mukaan. Pakastelokeron jääkertymä voi aiheuttaa kannen rikkoutumisen ja vaikuttaa jääkaapin kylmyyteen.

Soluissa, joissa on jääkaappipakastin, huolehditaan pakastimen sulatuksesta ainakin kerran talven aikana.

Jos koko asunto jää asumattomaksi esim. kesän ajaksi, viimeinen muuttaja huolehtii jääkaapin virtajohdon irrottamisesta ja jättää jääkaapin oven auki.