Irtisanominen ja poismuutto

Olet muuttamassa pois opiskelija-asunnostasi. Toivottavasti viihdyit kodissasi! Asunnosta pois muuttamiseen kuuluu paljon muistettavia asioita. Tälle sivulle olemme koonneet hyödyllisiä ohjeita asunnon irtisanomisesta ja poismuutosta. Lue ohjeet huolellisesti ja ota tarvittaessa yhteyttä asiakaspalveluumme.

Irtisanominen

Huoneiston vuokrasopimus irtisanotaan aina kirjallisesti irtisanomisilmoituksella tai sähköisesti pankkitunnusten avulla. Irtisanomisaika on yksi kalenterikuukausi, ja vuokrasopimus päättyy irtisanomista seuraavan kuukauden lopussa. Perheasunnoissa irtisanomisilmoituksen allekirjoittavat henkilöt, joiden nimiin vuokrasopimus on tehty.

Sähköinen irtisanomisilmoitus (aukeaa uuteen välilehteen) (HUOM! Vaatii tunnistautumisen mobiilivarmenteella tai verkkopankkitunnuksilla)

Irtisanomisilmoitus (PDF)

Muuttaminen ja muuttosiivous

Kun muutat pois, tee muuttosiivous huolellisesti. Siivoa huoneesi ja asunnon yhteiset tilat siten, että uusi asukas voi muuttaa asuntoon siivoamatta. Tyhjennä asunnosta ja varastoista kaikki omat tavarasi. Muista siivota myös parveke.

Muuton päätteeksi avaimet tulee palauttaa Kouvolan Asuntojen toimistolle. Asunnon avaimet tarkastetaan sopimuksen päättymisen jälkeen tehtävän muuttotarkastuksen yhteydessä.  Tarkastuksessa todetaan asunnon kunto ja siisteys. Mikäli muuttosiivous on tehty puutteellisesti, pidätämme siivouskulut vakuusmaksustasi tai laskutamme ne erikseen.

Vakuusmaksun palautamme kuukauden kuluessa vuokrasopimuksen päättymispäivästä, jos asunto on hyvässä kunnossa, avaimet on palautettu ajallaan ja kaikki vuokrat sekä muut maksut on maksettu.

Katso poismuutto-ohjeet opiskelijalle (pdf).